Ajankohtaista

Vastine Suomen Eläinlääkäriliiton tiedotteeseen 11.12.2019

December 10, 2019

Suomen Eläinlääkäriliiton Eläinlääkäripäivillä 11.12.2019 luennoivan asiantuntijan mukaan ihmisen raivotautikuolema Suomessa olisi vain ajan kysymys. Aiheeseen liittyvässä tiedotteessaan Suomen Eläinlääkäriliitto puhuu niin koirien salakuljetuksesta ja pentutehtailluista koirista, kuin vastuullisesta rescuekoirien tuonnistakin. Esimerkkitapauksena käytetään nimenomaan jälkimmäistä. Responsible Rescue -kriteereihin sitoutuneet yhdistykset ovat tietoisia raivotaudin vaarallisuudesta ja ovat jo ryhtyneet konkreettisiin toimiin estääkseen raivotautitartuntojen pääsyä Suomeen tuontikoirien mukana.

Responsible Rescuen vastine Suomen Eläinlääkäriliiton tiedotteeseen luettavissa alta.

Responsible Rescue -vastine Helsingin Uutisissa 22.12.2018 julkaistuun artikkeliin

December 22, 2018

Helsingin Uutiset kirjoittivat 22.12.2018 Romaniasta tuodusta koirasta, joka puri naishenkilöä. Tapauksen uutisoinnissa herätettiin kysymys niistä riskeistä, joita liittyy raivotautialueilta tuotuihin koiriin, ja rescueyhdistusten vastuusta. 

Responsible Rescue vastaa kirjoitukseen.

Rescuetoiminnan ja pentutehtailun ero

April 23, 2018

Rescuetoiminta ja pentutehtailu ovat kaksi täysin eri asiaa.

Kaikille ei kuitenkaan välttämättä ole vieläkään selvää, millä tavalla ne eroavat toisistaan - tuodaanhan ulkomailta vastuullisten rescuetuontien lisäksi myös paljon pentutehtaiden kasvatteja.

Rescueyhdistykset kokoontuivat luomaan yhteisiä standardeja

March 31, 2018

Tärkeitä uutisia rescuekentältä!

Rescueyhdistykset kokoontuivat Helsingissä 1.4.2018. Tapaamisen tavoitteena on luoda yhteisiä standardeja rescuetoiminnalle.

Please reload