top of page

Ajankohtaista

Image by Chris Arthur-Collins
Tiedote 2.9.2022: Kyselyt rescuekoirien eläinlääkärikäynneistä

Responsible Rescue keräsi kesällä 2022 rescuekoirien omistajien kokemuksia eläinlääkärikäynneistä. Vastauksia tuli runsaasti (699 kpl), kiitos kaikille vastanneille! Kartoitamme myös eläinlääkäreiden kokemuksia rescuekoirapotilaista. Eläinlääkäreille suunnattu kysely on lähetetty 2.9.2022. 

Ukrainan koirat2.jpg
2013-05-05-96.jpg
Tiedote 10.5.2022: Rescuekoirien turvallinen maahantuonti Ukrainan sodan aikana

Kissan tai koiran tuonti Ukrainasta edellyttää normaalioloissa raivotaudin vasta-ainetutkimusta ja pitkää karanteeniaikaa. Osa EU-maista on lieventänyt omistajansa kanssa matkustavien lemmikkien maahantuloon liittyviä määräyksiä humanitaarisen kriisin vuoksi. Vaikka maahan laittomasti tullut koira tai kissa voidaan normaalioloissa määrätä palautettavaksi tai lopetettavaksi, ei Ukrainasta tulevilta pakolaisilta tai heidän lemmikeiltään evätä pääsyä maahan, vaikkei lemmikillä olisikaan esimerkiksi tarvittavia asiakirjoja mukanaan. Tämä koskee myös Suomea...

Vastine Suomen Eläinlääkäriliiton tiedotteeseen 11.12.2019

December 10, 2019

Suomen Eläinlääkäriliiton Eläinlääkäripäivillä 11.12.2019 luennoivan asiantuntijan mukaan ihmisen raivotautikuolema Suomessa olisi vain ajan kysymys. Aiheeseen liittyvässä tiedotteessaan Suomen Eläinlääkäriliitto puhuu niin koirien salakuljetuksesta ja pentutehtailluista koirista, kuin vastuullisesta rescuekoirien tuonnistakin. Esimerkkitapauksena käytetään nimenomaan jälkimmäistä. Responsible Rescue -kriteereihin sitoutuneet yhdistykset ovat tietoisia raivotaudin vaarallisuudesta ja ovat jo ryhtyneet konkreettisiin toimiin estääkseen raivotautitartuntojen pääsyä Suomeen tuontikoirien mukana.

Responsible Rescuen vastine Suomen Eläinlääkäriliiton tiedotteeseen luettavissa alta.

Responsible Rescue -vastine Helsingin Uutisissa 22.12.2018 julkaistuun artikkeliin

December 22, 2018

Helsingin Uutiset kirjoittivat 22.12.2018 Romaniasta tuodusta koirasta, joka puri naishenkilöä. Tapauksen uutisoinnissa herätettiin kysymys niistä riskeistä, joita liittyy raivotautialueilta tuotuihin koiriin, ja rescueyhdistusten vastuusta. 

Responsible Rescue vastaa kirjoitukseen.

Rescuetoiminnan ja pentutehtailun ero

April 23, 2018

Rescuetoiminta ja pentutehtailu ovat kaksi täysin eri asiaa.

Kaikille ei kuitenkaan välttämättä ole vieläkään selvää, millä tavalla ne eroavat toisistaan - tuodaanhan ulkomailta vastuullisten rescuetuontien lisäksi myös paljon pentutehtaiden kasvatteja.

Rescueyhdistykset kokoontuivat luomaan yhteisiä standardeja

March 31, 2018

Tärkeitä uutisia rescuekentältä!

Rescueyhdistykset kokoontuivat Helsingissä 1.4.2018. Tapaamisen tavoitteena on luoda yhteisiä standardeja rescuetoiminnalle.

Please reload

bottom of page